logo radost

Danas, na prvi dan proljeća, a ujedno i na Dan darovitih u šarenim čarapama pridružili smo  se obilježavanju Svjetskog dana osoba sa sindromom Down. Šarene čarape imaju za cilj upozoriti na poteškoće osoba s Downovim sindromom i potaknuti poboljšanje njihovog položaja u društvu. 

 
Skupina Kapljice
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 16:59

''MOJ TATA I JA''

Napisao/la

Dan očeva u skupini ''Štrumpfovi'' obilježen je na malo drugačiji način. Djeca i njihovi očevi u petak poslijepodne okupili su se u vrtiću na zajedničkom druženju i radionici. Izrađivali su okvire za svoje zajedničke fotografije. Djeca su bila jako vesela i ponosna što su se i očevi uključili u naše vrtićke aktivnosti, a oni su pokazali svoju veliku kreativnost .

Puno hvala svima koji su se odazvali na radionicu. 
Srijeda, 08 Ožujak 2023 17:22

Svjetski dan matematike u “Kockicama“

Napisao/la

Djeca starije odgojne skupine ”Kockice“ raznim matematičkim igrama obilježila su Svjetski dan matematike. Kroz razne zanimljive aktivnosti djeci se na jednostavan i zabavan način približio svijet brojeva koji će im pomoći lakše savladavanje predmatematičkih vještina. Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji fotografija.

 

Priča o jednom malom, nestašnom pingvinu potaknula je interes “Cvjetića“ za tu polarnu životinju. Osim važnosti prijateljstva i uvažavanja različitosti naučili su da pingvini žive samo na Južnom polu, ali i u Južnoj Africi. Također smo iz priče saznali jedan od načina kako se led može topiti, te je svako dijete imalo priliku spasiti svog pingvina iz leda smišljajući vlastitu strategiju. Djeca su se izražavala kroz likovne i dramske aktivnosti, a veliki interes je bio za društvene igre za koje su koristili pingvine koje su spasili iz leda, te stolno-manipulative i matematičke igre. Pošto zima ove godine nije bila darežljiva snijegom napravili smo ga sami. Neke od naših zimskih aktivnosti pogledajte u galeriji.

Tijekom pripreme za predstavljanje trećeg prsta ''Ja i moj vrtić'', djeca iz odgojne skupine ''Ježići'' odšetali su do područnih vrtića: IOJ Stribor i Pastoralni centar. Nakon posjeta izradili smo i oslikali makete oba vrtića te plakate sa tlocrtima unutarnjeg uređenja i nazivima skupina kojeg su nam izradili naši prijatelji iz područnih objakata. Nakon šetnje područnim objektima prošetali smo i kroz naš centralni vrtić ''Radost'' i u svakoj skupini dobili na dar štapnu lutku - predstavnika pojedine odgojne skupine. U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom i glavnom kuharicom sudjelovali smo u izradi tjednog jelovnika. Za potrebe javljanja i predstavljanja našeg vrtića osmislili smo novu recitaciju ''Naš vrtić'' te pjevali vrtićku himnu. Kako bismo što bolje prikazali naš vrtić snimili smo ga iz zraka te prikazali jedan kratak video.

U prilogu se nalazi Obavijest o pregledu djece prije upisa u I. razred i upisu djece u I. razred za školsku godinu 2022./2023.

Utorak, 21 Veljača 2023 16:06

PLES POD MASKAMA

Napisao/la

21.02.2023. se u našem vrtiću održao tradicionalni ''Ples pod maskama''. Razigrani mališani zaplesali su uz veseli ritam omiljenih dječjih pjesmica maskirani u junake, princeze, prinčeve, čudovišta, vile, vještice, čarobnjake... Maskirano veselje završili su gozbom slasnim vrtićkim krafnama u popodnevnim satima. 

Nedjelja, 19 Veljača 2023 15:39

MASKE DO DASKE!

Napisao/la

18.2.2023. održan je maskenbal u našemu gradu pod nazivom ''Maske do daske''. Svake godine u maskiranju sudjeluju i naši mališani. Ove godine pobjednik u kategoriji dječjeg vrtića je  skupina ''Cvjetići'' pod maskom ''Afrički safari''. Pobjedinicima čestitamo na dobivenoj nagradi, a u našoj galeriji možete pogledati maštovite kostime naših vrtićanaca. 

Utorak, 14 Veljača 2023 18:52

VALENTINOVO U NAŠEM VRTIĆU

Napisao/la

Valentinovo je spomendan na svetog Valentina koji se obilježava 14 veljače. Taj se dan obilježava ljubav zaljubljenih parova, ljubav prema obitelji i prijateljima. Naši mališani ga obilježavaju tradicionalnim ''Plesom srca'' za koji su uz pomoć svojih odgojitelja izradili prigodna srca, a neki su ispekli i kolačiće u obliku srca. Slike pogledajte u našoj galeriji.

Petak, 10 Veljača 2023 14:51

“Đak veseljak i prometni znak“

Napisao/la

Jučer je u naš vrtić stigao edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak“ u sklopu projekta “Poštujte naše znakove“. Cilj ovog mjuzikla je kroz edukaciju i ponavljanje smanjiti mogućnost stradavanja djece u prometu. Mjuzikl je izveden u centralnom objektu i IOJ “Stribor“ za svu djecu od 5. godine do polaska u školu. Djeca su oduševljena viđenim i aktivno su sudjelovala u mjuziklu. Zahvaljujemo se gđi Sandri Veber, voditeljici službe za prevenciju u Ravnateljstvu policije MUP-a RH koja je uz potporu PU Sisačko-moslavačke i njihovih partnera dovela ovaj prekrasan interaktivni mjuzikl našoj dječici. Veselimo se budućoj suradnji!

Stranica 1 od 53

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika prof.
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Marijan, bacc. ms.
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

LOGOPEDINJA
Monika Karlović, mag. log.
logoped@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

- Izjava o pristupačnosti