logo radost
Nedjelja, 04 Prosinac 2022 17:48

''VELIKI ZA MALE''

Napisao/la

Dana 2.prosinca odgojna skupina "Kapljice" sudjelovala je u aktivnostima projekta " Veliki za male".Ostvarena je suradnja sa srednjom školom, tj gospođom Ivanom Došlović-Pezić. Edukacija je bila iz STEM područja. Djeca su bila upoznata sa raznim eksperimentima vezano za dobivanje određenih boja,miješanje boja, pokusima - kemijske reakcije, te izrada slime.

Nedjelja, 04 Prosinac 2022 17:41

ADVENTSKA RADIONICA SKUPINE ''KAPLJICE''

Napisao/la

Djeca i roditelji skupine "Kapljice" su prisustvovali  radionici u vrtiću .Na radionici su se bavili izradom adventskih kućica od recikliranih materijala (tetrapak).Radionica je protekla u ugodnoj i radnoj atmosferi ,a svoje uratke su sudionici ponijeli svojim kućama.

Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 18:35

Prva adventska svijeća

Napisao/la

Prosinac je u dječjem vrtiću najradosniji mjesec u godini, mjesec zajedništva i iščekivanja Božića. Aktivnosti u vrtiću usmjerene su na pripreme za veliki blagdan te nastojanju da se vrijeme adventa provede u veselju i druženju. Djeca iz skupine Ježići prošetala su našim gradom kako bi vidjeli kako je grad zabljesnuo u adventskom i božićnom sjaju te kako sjaji prva adventska svijeća na tradicionalnom mjestu kod Ogrca.

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Naziv projekta: UREĐENJE DJEČJIH IGRALIŠTA U TOMISLAVGRADU I GRADU NOVSKOJ

U okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Ministarstvo regionalnog razvoja RH i fondova Europske unije donijelo je odluku o odabiru projekta čiju će realizaciju financijski pomoći a Tomislavgrad i grad Novska su dobili 210 000 kn.

Projektom za grad Novsku odnosno Dječji vrtić "Radost" Novska oprema se dvorište vrtića sa četiri nova igrala sa antistres podlogama Vojtek opreme d.o.o.

 

Ovim Projektom je osigurana zamjena devastiranih i uništenih sprava sa spravama od dugotrajnog materijala a osmišljena s naglaskom na aktivnu igru i druženje, pružajući istovremeno svu sigurnost. Osim novih sprava postavljene su i antistres podloge koje do sada nismo imali a one uvelike pružaju sigurnost od mogućih nezgoda.

Nedjelja, 20 Studeni 2022 10:01

Projekt “Naša mala knjižnica“

Napisao/la

Djeca skupine “Zečići“ i njihove odgojiteljice Snježana Hajdinović i Lucija Johović ove pedagoške godine 2022./2023. su u međunarodnom projektu “Naša mala knjižnica“. Projekt je namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Projekt je podijeljen u dvije skupine: knjige za djecu od 4 do 7 godina i knjige za djecu od 7 do 10 godina. Cilj ovog projekta je potaknuti djecu na čitanje te stvarati aktivnu čitateljsku publiku, te ljubav prema knjizi. Ove pedagoške godine skupina “Zečići“ uz razne aktivnosti trebat će obraditi slijedeće knjige: Lee Lilia: “Plava patka”. Biljana Crvenkovska , Vane Kosturanov: “Nevidljiva kuća“, Kaisa Happonen, Anne Vasko: “Bruna i borovnica“, Piert Raud: “More“, Jana Bauer, Peter Škerl: “Kako zagrliti ježa“, Andreja Peklar: “Tisuću ptica“. Prvu priču “Plava patka“ djeca skupine “Zečići“ obradili su uz likovnu aktivnost, te uz aplikacije. Svoje daljne aktivnosti vezane uz ovaj projekt nastavljaju dalje u ovoj pedagoškoj godini.

Petak, 18 Studeni 2022 16:28

PROJEKT UREĐENJA DVORIŠTA VRTIĆA

Napisao/la

U tijeku je uređenje dvorišta centralnog objekta "Radost". Cilj ovog uređenja jest osigurati i očuvati dobra vrtićkog dvorišta zamjenom postojeće ograde visokom panel ogradom te zamjena dviju sprava koje su dotrajale.

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Četvrtak, 17 Studeni 2022 21:05

SJEĆANJE NA ŽRTVE VUKOVARA

Napisao/la

 Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga svake godine kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata. Naši stariji vrtićanci ga obilježavaju tako da sa svojim odgojiteljima odlaze u centar grada zapaliti lampione te prigodnim likovnim aktivnostima, a mlađe skupine pale lampione ispred vrtića. 

Povodom obilježavanja ''Mjeseca hrvatske knjige'' u posjet nam je došla teta pričalica iz Gradske knjižnice Novska i počastila nas vrlo zanimljivom pričom "Zebra koja je izgubila pruge". Djeca su pozorno slušala i sudjelovala u priči. Na kraju su tetu pričalicu nagradili velikim pljeskom uz dogovor da će nam opet doći.

Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 19:02

IZLET U VOĆIN

Napisao/la

Gradonačelnica Marija Kušmiš je nagradila izletom zaposlenike i djecu našega vrtića koji su sudjelovali na ovogodišnjoj manifestaciji ''Lukovo'' . U sklopu izleta su posjetili ''Geo info centar Voćin'' u kojem su na suvremeni način kroz multimedijalni i interaktivni program upoznali postanak našega planeta te prve oblike života, zatim su posjetili Svetište Gospe Voćinske gdje su se pomolili te Park prirode ''Papuk''. Slike možete pogledati u našoj galeriji.

Četvrtak, 03 Studeni 2022 18:30

POSJETA GRADSKOM GROBLJU

Napisao/la

Uoči blagdana Svih svetih skupina ''Ježići'' je sa svojim odgojiteljicama posjetila gradsko groblje kako bi djeca zapalila lampione na glavnom križu za svoje bližnje pokojne . Slike pogledajte u našoj galeriji.

Stranica 1 od 50

Dječji vrtić RADOST 

Ivane Brlić Mažuranić 1
44330 Novska

Tel: 044 600 320
Mob: 091 493 6204
Fax: 044 608 138
E-mail: vrtic.radost@optinet.hr

Važni kontakti

RAVNATELJICA
Ljerka Vidaković, prof.
ravnateljica@radost-novska.hr

PEDAGOGINJA
Ivana Zelenika prof.
pedagoginja@radost-novska.hr

ZDRAVSTVENA DJELATNICA
Eleonora Marijan, bacc. ms.
zdravstvena.voditeljica@radost-novska.hr

LOGOPEDINJA
Monika Karlović, mag. log.
logoped@radost-novska.hr

Upisi

Sve informacije i dokumente vezane uz upis u vrtić pronađite ovdje


Programi

Nudimo raznorazne programe našim malenim polaznicima. U ovoj sekciji se možete informirati a našim grupama i dodatnim aktivnostima.

Jelovnik

Vrlo je bitno da se djeca u vrtiću zdravo hrane. Kako izgleda jelovnik možete pogledati ovdje.


Dokumenti

Svi naši spisi na jednom mjestu.

- Izjava o pristupačnosti